Nyomtatás

Zöldborsó Krémleves

Előkészületek10 perc
Főzési idő15 perc
Netto elkészítési idő25 perc
Course: Soup
Keyword: borsó, krémleves, vegán, zöldborsó
Servings: 4

Hozzávalók

  • 1 ek oliva olaj napraforgó étolajat is használhatsz
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 tk kakukkfű
  • 1 tk oregánó
  • 800 g zöldborsó fagyasztott vagy friss (kb 6 bögre)
  • 500 ml zöldségleves alaplé
  • 400 ml konzerv kókusztej
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés

  • Egy fazékban kevés olajon megdinsztelem a feldarabolt hagymát és aprított fokhagymát (elég csak nagyjából felaprítani őket, később úgyis össze lesz még turmixolva). Ha már üvegesre párolódott, mehetnek hozzá a fűszerek : kakukkfű, oregánó, majd a zöldborsó is.
  • Felöntöm a zöldborsót a zöldség leves alaplével (vagy 500 ml vízzel és rádobok egy leveskockát) és a kókuszkrémmel. Addig főzöm, amíg a borsók puhára főnek.
  • Ha megpuhult a borsó, jöhet a pürésítés. Vagy botmixert használok, vagy több adagban a turmix gépben pürésítem le és utána visszaöntöm a fazékba. A turmixgépben lágyabb állagot kapok de ilyenkor kicsit hagyom a turmixolás előtt hülni a levest mert a hirtelen felszabaduló gőztől forró lé esetében a gép könnyen "felrobbanhat", kilőheti a tetejét és le is forrázhat minket a leves
  • A pürésítés után ízlés szerint sózom, borsozom a levest, majd melegen tálalom.