Egy fazékban kevés olajon megdinsztelem a feldarabolt hagymát és aprított fokhagymát (elég csak nagyjából felaprítani őket, később úgyis össze lesz még turmixolva). Ha már üvegesre párolódott, mehetnek hozzá a fűszerek : kakukkfű, oregánó, majd a zöldborsó is.
Felöntöm a zöldborsót a zöldség leves alaplével (vagy 500 ml vízzel és rádobok egy leveskockát) és a kókuszkrémmel. Addig főzöm, amíg a borsók puhára főnek.
Ha megpuhult a borsó, jöhet a pürésítés. Vagy botmixert használok, vagy több adagban a turmix gépben pürésítem le és utána visszaöntöm a fazékba. A turmixgépben lágyabb állagot kapok de ilyenkor kicsit hagyom a turmixolás előtt hülni a levest mert a hirtelen felszabaduló gőztől forró lé esetében a gép könnyen "felrobbanhat", kilőheti a tetejét és le is forrázhat minket a leves
A pürésítés után ízlés szerint sózom, borsozom a levest, majd melegen tálalom.