Nyomtatás

Mogyoróvajas Zabkeksz Liszt Nélkül

Előkészületek5 perc
Főzési idő15 perc
Netto elkészítési idő20 perc
Course: Breakfast, Dessert, Snack
Konyha: American
Keyword: vegán, zabkeksz
Servings: 16 db

Hozzávalók

hozzávalók:

  • 2 bögre apró szemű zabpehely (225 g)
  • 2 db érett banán
  • 1/2 bögre mogyoróvaj (kb 125 g) más magvajjal is helyettesíthető

opcionálisan adhatsz még hozzá :

  • 1-2 ek juharszirup vagy cukor vagy más édesítőszer
  • 1/2 bögre csokidarabok / mazsola / aszalt vörösáfonya / darabolt magvak pl dió stb

Elkészítés

  • A sütőt előmelegítem 180 fokra
  • A banánokat egy villával összetöröm amíg pürés állagot nem kapok.
  • A banánpüréhez adom a zabpelyhet, mogyoróvajat és a választott extrákat. Jól összekeverem.
  • Sütőpapírral kibélelek egy tepsit. A masszából kb kanálnyi adagokat teszek a sütőpapírra (összesen kb 16-18 adag lesz). Ezeket kilapítom, keksz alakúra formázom. Sütés közben nem fog változni a mérete, így amilyenre formázod olyan marad.
  • Mehet a sütőbe kb 15 percig, ha már szép aranybarnás színt kaptak, kész is van.
  • Ha kihültek, dobozban kb 3 napig állnak el szobahőmérsékleten, hűtőben picit tovább. Azonban, mint a legtöbb dolog, ez is frissen az igazi :)