Banán, mogyoróvaj, zabpehely: lényegében ennyiből áll ez a fincsi zabkeksz. Szuper gyorsan összedobható, és a túlérett banánok megmentésére is remek ötlet lehet.
Finom, gyors és egészséges reggeli, uzsonna, vagy szimplán nasi 🙂
Szerintem a legjobb házi mogyoróvajt használni, ami szintén hihetetlenül egyszerűen elkészíthető, ide kattintva találsz is egy receptet, csak és kizárólag földimogyoróra lesz szükséged.
Feldobhatod magvakkal, aszalt gyümölcsökkel vagy csokidarabkákkal, ennek csak a képzeleted szab határt!
Előző
Következő
Mogyoróvajas Zabkeksz Liszt Nélkül
Előkészületek5 perc
Főzési idő15 perc
Netto elkészítési idő20 perc
Course: Breakfast, Dessert, Snack
Konyha: American
Keyword: vegán, zabkeksz
Servings: 16 db
Hozzávalók
hozzávalók:
- 2 bögre apró szemű zabpehely (225 g)
- 2 db érett banán
- 1/2 bögre mogyoróvaj (kb 125 g) más magvajjal is helyettesíthető
opcionálisan adhatsz még hozzá :
- 1-2 ek juharszirup vagy cukor vagy más édesítőszer
- 1/2 bögre csokidarabok / mazsola / aszalt vörösáfonya / darabolt magvak pl dió stb
Elkészítés
- A sütőt előmelegítem 180 fokra
- A banánokat egy villával összetöröm amíg pürés állagot nem kapok.
- A banánpüréhez adom a zabpelyhet, mogyoróvajat és a választott extrákat. Jól összekeverem.
- Sütőpapírral kibélelek egy tepsit. A masszából kb kanálnyi adagokat teszek a sütőpapírra (összesen kb 16-18 adag lesz). Ezeket kilapítom, keksz alakúra formázom. Sütés közben nem fog változni a mérete, így amilyenre formázod olyan marad.
- Mehet a sütőbe kb 15 percig, ha már szép aranybarnás színt kaptak, kész is van.
- Ha kihültek, dobozban kb 3 napig állnak el szobahőmérsékleten, hűtőben picit tovább. Azonban, mint a legtöbb dolog, ez is frissen az igazi 🙂