Mogyoróvajas Banánkenyér

Mogyoróvajas banánkenyér

Gyors, egyszerű, hihetetlen puha vegán banánkenyér recept. A titkos összetevő a mogyoróvaj, ez teszi igazán puhává és különlegessé a tésztát. 

Bár bolti mogyoróvajjal is működik, mindenkit bátorítani szeretnék arra, hogy próbáljátok ki a házi földimogyoróvaj elkészítését, sokkal jobb lesz a végeredmény mint a bolti verzió, és töredékébe is kerül. Ha egyszer kipróbálod, már csak a saját készítésűre vágysz majd. Ha pedig már csak egy jó recept hiányzik, nem is kell tovább keresgélni, csak kattints ide.

Tetszés szerint tovább is gondolhatod ezt a receptet és megbolondíthatod kevés vanília aromával, fahéjjal vagy akár mézeskalács fűszerkeverékkel is. A tésztába nyugodtan szórhatsz még ezen felül étcsoki darabkákat, aszalt gyümölcsöt vagy magvakat, például dió vagy mandula darabkákat. 

Ha felülnél a banánkenyér-vonatra, és szeretnél még több félét kipróbálni, ajánlom figyelmedbe ezt az egyszerű banánkenyér receptet, vagy ezt a lenmagtojásos verziót. Mindkettő megér egy próbát!

Banánkenyér mogyoróvajjal

Course: Dessert
Konyha: American
Keyword: banánkenyér, desszert, megyoróvaj, vegán

Hozzávalók

  • 4 kisebb banán érett
  • 1/2 bögre cukor vagy juharszirup
  • 1/2 bögre növényi tej
  • 6 ek mogyoróvaj
  • 1,5 bögre liszt
  • 1 ek sütőpor
  • 1 csipet

Elkészítés

  • A sütőt előmelegítem 175 fokra.
  • A banánokat egy tálban villával összetöröm pépes állagúra. Hozzákeverem a cukrot, mogyoróvajat, növényi tejet.
  • Hozzáöntöm a lisztet, sütőport és egy csipet sót is. Az egészet összekeverem.
  • Sütőpapírral bélelt formába öntöm a masszát, tetejét díszíthetem banán szeletekkel, magvakkal, csokidarabokkal ízlés szerint.
  • 175 fokon kb 50 percig sütöm. (Amíg egy beleszúrt fogpiszkálót kihúzva az tiszta marad, nem ragacsos)

This Post Has 3 Comments

Vélemény, hozzászólás?