Gyors, egyszerű, hihetetlen puha vegán banánkenyér recept. A titkos összetevő a mogyoróvaj, ez teszi igazán puhává és különlegessé a tésztát.
Bár bolti mogyoróvajjal is működik, mindenkit bátorítani szeretnék arra, hogy próbáljátok ki a házi földimogyoróvaj elkészítését, sokkal jobb lesz a végeredmény mint a bolti verzió, és töredékébe is kerül. Ha egyszer kipróbálod, már csak a saját készítésűre vágysz majd. Ha pedig már csak egy jó recept hiányzik, nem is kell tovább keresgélni, csak kattints ide.
Tetszés szerint tovább is gondolhatod ezt a receptet és megbolondíthatod kevés vanília aromával, fahéjjal vagy akár mézeskalács fűszerkeverékkel is. A tésztába nyugodtan szórhatsz még ezen felül étcsoki darabkákat, aszalt gyümölcsöt vagy magvakat, például dió vagy mandula darabkákat.
Banánkenyér mogyoróvajjal
Hozzávalók
- 4 kisebb banán érett
- 1/2 bögre cukor vagy juharszirup
- 1/2 bögre növényi tej
- 6 ek mogyoróvaj
- 1,5 bögre liszt
- 1 ek sütőpor
- 1 csipet só
Elkészítés
- A sütőt előmelegítem 175 fokra.
- A banánokat egy tálban villával összetöröm pépes állagúra. Hozzákeverem a cukrot, mogyoróvajat, növényi tejet.
- Hozzáöntöm a lisztet, sütőport és egy csipet sót is. Az egészet összekeverem.
- Sütőpapírral bélelt formába öntöm a masszát, tetejét díszíthetem banán szeletekkel, magvakkal, csokidarabokkal ízlés szerint.
- 175 fokon kb 50 percig sütöm. (Amíg egy beleszúrt fogpiszkálót kihúzva az tiszta marad, nem ragacsos)
Pingback: itemprop="name">Hogyan készítsünk mogyoróvajat? | VeganKalandor
Pingback: itemprop="name">Márványmintás Banánkenyér | VeganKalandor
Pingback: itemprop="name">Mogyoróvajas zabkeksz - liszt nélkül | VeganKalandor