Ismét banánkenyér recept, mert banánkenyérből sosem elég!
Egyszerre csokis, kakaós és „natúr”, izgalmas márványmintával.
Ha te sem tudod megunni az ezerarcú banánkenyeret, ideje ezt is elkészíteni.
Ha pedig töb fajtát is kipróbálnál:
Előző
Következő
Márványmintás Banánkenyér
Előkészületek15 perc
Főzési idő1 hr
Netto elkészítési idő1 hr 15 perc
Course: Dessert
Konyha: American
Keyword: banánkenyér, vegán
Hozzávalók
Folyékony hozzávalók:
- 1 bögre pürésre tört banán ~150 g, 2-3 banánból
- 1/3 bögre cukor 67 g
- 1/4 bögre juharszirup vagy használj helyette pl agávé szirupot vagy kicsit több cukrot
- 1 tk vanília aroma
- 2 ek olaj
- 1/3 bögre növényi tej
- 1 tk ecet
Száraz hozzávalók
- 2 bögre liszt 245 g
- 1,5 tk sütőpor
- 1/4 tk szódabikarbóna
- 1/2 tk só
- 3 ek kakaópor
- 1/3 bögre forró víz ~80 ml
Díszítés
- 1/4 bögre étcsoki apró darabokra tördelve
Elkészítés
- A sütőt előmelegítem 185 fokra
- Egy tálban alaposan összekeverem az összes nedves összetevőt
- Egy másik tálban összekeverem a lisztet, sütőport, szódabikarbónát és sót
- A lisztes keverékből először 1 és 3/4 bögrényit hozzákeverek a nedves összetevőkhöz. A maradék negyed bögrényit apránként adagolom hozzá, amíg a megfelelő, sűrűbb muffintészta szerű állagot nem kapom.
- 2 részre osztom a tésztát 2 külön tálba
- A csokis részhez elkeverem a kakaóport egy kis tálban 3 ek forró vízzel, majd ezt adom a tészta egyik feléhez
- A másik tálban lévő tésztához 1-2 ek forró vizet keverek, hogy higitsak rajta egy kicsit
- A sütőpapírral bélelt formába elkezdem rétegezni a 2 féle tésztát tetszőleges mintázatban, sorrendben. Amikor elfogytak a rétegek, a tetejére szórom az étcsoki darabokat.
- 55-60 percig sütöm. Fogpiszkáló-próbával ellenőrzöm, hogy megfelelően átsült e.
- Mielőtt kivenném a sütőformából, hülni hagyom legalább 10 percig, felvágás előtt pedig hagyom, hogy teljesen kihüljön.
Pingback: itemprop="name">Mogyoróvajas zabkeksz - liszt nélkül | VeganKalandor