Brownie x Banánkenyér

Avagy a brownie és a banánkenyér szerelemgyereke

Brownie x Banánkenyér

Korábban már megosztottam itt az oldalon a vegán banános blondie receptjét, na ez a brownie az ő féltesója! 

Ha megsütötted már a blondiet, ismerős lehet a puhaság, és ízben is megvan a hasonlóság, persze itt egyértelműen a kakaó dominál, mégis felsejlik a banánkenyér íze is, megspékelve a -nem annyira – titkos összetevővel, a mogyoróvajjal. 

Nem győzöm elégszer promózni, ha még mindig bolti mogyoróvajat használtok, próbáljátok ki a házi verziót is! Baromi egyszerű összedobni, és szerintem sokkal finomabb is. Ha érdekel az elkészítése kattints ide


Ha pedig a blondie-n és a brownie-n kívül kipróbálnál más mogyoróvajas sütit is, kattints ide és készíts mogyoróvajas banánkenyeret!

Brownie x Banánkenyér

Előkészületek10 perc
Főzési idő25 perc
Netto elkészítési idő35 perc
Course: Dessert
Konyha: American

Hozzávalók

  • 3 érett banán
  • 1/4 bögre cukor vagy juharszirup
  • 6 ek mogyoróvaj
  • 1/2 bögre növényi tej
  • 1 tk vanília aroma
  • 200 g liszt
  • 1/2 bögre kakaópor cukrozatlan
  • 1 ek sütőpor
  • 1 csipet
  • 1/4 bögre étcsoki darabok

Elkészítés

  • Egy tálban villával összetöröm pürés állagúra a banánokat. Hozzáöntöm a cukrot, mogyoróvajat, növényi tejet és vanília aromát. Jól összekeverem.
  • Majd a száraz összetevőket is hozzákeverem: liszt, kakaópor, sütőpor, egy csipet só és a csokidarabok (ezekből a tetejére is mehet kicsi).
  • Sütőpapírral bélelt formába öntöm a masszát és 175 fokon kb 20-25 percig sütöm.

Megjegyzés

+ Tipp: tálald egy adag vegán vaníliafagyival!

Vélemény, hozzászólás?