Blondie, te csodás!

Ha létezik tökéletes állagú süti, hát azt hiszem ő az.

Tökéletesen puha, és abbahagyhatatlan. De tényleg. Komoly kihívás szokott lenni, hogy másnapra is maradjon belőle. Az íze egyszerűen mesés, mégis az állaga ami igazán tökéletessé teszi.

Tulajdonképpen ő a Banánkenyér és a Blondie (“szőke” Brownie) szerelemgyermeke. Talán nem is kell többet mondanom. A plusz csavar a történetben, azaz a titkos összetevő pedig a mogyoróvaj. Házi mogyoróvajat egyébként pofon egyszerűen készíthettek, a receptért katt ide. A végeredmény szerintem világbajnok, csak azt tudom mondani, próbáljátok ki és győződjetek meg róla!

Ami pedig a mégegy plusz pont, hogy egy tálban összedobható az egész, ezzel némi időt és pepecselést megspórolva. (Oké, a legtöbb süti receptem ilyen, nem a kedvenc időtöltésem a mosogatás ez sosem volt titok…)





Mogyoróvajas Blondie

Előkészületek10 perc
Főzési idő40 perc
Netto elkészítési idő50 perc
Course: Dessert
Konyha: American
Keyword: banán, blondie, vegán

Hozzávalók

  • 3 érett banán
  • 1/2 bögre cukor/juharszirup
  • 6 ek mogyoróvaj
  • 1/4 bögre növényi tej
  • 1,5 bögre liszt
  • 1 csipet
  • 1 ek sütőpor
  • 1/4 bögre csokicseppek/étcsoki darabok

Elkészítés

  • Egy tálban villával pürésre nyomkodom a banánokat
  • Hozzákeverem a cukrot, mogyoróvajat, növényi tejet
  • Jöhet a többi összetevő is: liszt, sütőpor, egy csipet só, és a csokidarabok
  • Egy sütőpapírral kibélelt formába öntöm, a tetejére is szórok a csokiból, majd 175 fokon kb 40-45 percig sütöm, közben fogpiszkáló-próbával ellenőrizgetem, kész e. Ha a beleszúrt fogpiszkáló tisztán jön ki, a süti teteje pedig kezd szép aranybarna színű lenni, kész is van.

This Post Has One Comment

Vélemény, hozzászólás?