Almás-Fahéjas Zabkása

Ugye ti sem szoktátok kihagyni a reggelit?

Csokis, gyümölcsös, esetleg magvakkal vagy fehérjeporral gazdagított… A zabkása minden túlzás nélkül az örök klasszikus reggeli. Számtalan féleképp variálható, így szinte megunhatatlan.

Az igazán krémes zabkása titka a zab és víz aránya mellett a kellően hosszú főzési idő. Ha darabosabban szereted, főzd kicsit kevesebb ideig, ha pedig extra krémes állagra vágysz, adj hozzá több folyadékot és főzd addig, amíg kellően lágy nem lesz. 

Módosítsd bátran ízlésed szerint a receptet! Bolondítsd meg egy kis vaníliával vagy kardamommal, adj hozzá aszalt vörösáfonyát, datolyát vagy díszítsd chia magokkal, de a tetejére csorgatott mogyoróvaj is tökéletes választás. A változatok számának egyszóval csak a képzelet szabhat határt.

 

Almás-fahéjas zabkása

Előkészületek5 perc
Főzési idő15 perc
Netto elkészítési idő20 perc
Course: Breakfast
Keyword: almás-fahéjas, vegán, Zabkása
Servings: 2

Hozzávalók

  • 1 bögre zabpehely aprószemű
  • 2 bögre víz
  • 1 bögre növényi tej
  • 1-2 ek juharszirup vagy más édesítő, pl cukor
  • 1/2 tk fahéj őrölt
  • 1 csipet
  • 1 db alma meghámozva, felkockázva
  • 2 ek dió vagy más mag aprítva

Elkészítés

  • A vízbe keverem a zabpelyhet és egy csipet sót, majd egy kis lábosban felforralom.
  • Hozzákeverem a felkockázott almát és a növényi tej felét.
  • Ha újra forrni kezd, leveszem a hőfokot, és fedő alatt, kis lángon főzöm tovább a kását kb 15 percig, időnként megkeverve. Ha elfő a leve, adok hozzá még a tejből.
  • Ha már jó krémes a kása és elértem a megfelelő állagot, kész is. Belekeverem a cukrot, fahéjat, és a maradék növényi tejet.
  • Az összetört dióval és még egy kis fahéjjal megszórva tálalom.

Vélemény, hozzászólás?